Illustraties met thee en inkt

Illustraties met thee en inkt

Soms ben ik maar wat aan het experimenteren en ontstaat er spontaan iets leuks. Deze tekeningetjes maakte ik een tijdje terug bij een illustratieles. Ik had een A3-vel met net gemaakte vlekken inkt en thee wat ik niet mooi vond, pakte een nieuw vel en drukte dit op het andere vel met natte inkt en verf. Ik wilde er eigenlijk iets abstracts van maken, maar ik zag allerlei diertjes in de ontstane vlekken. Met Oost-Indische inkt tekende ik over de vlekken heen. Ik vind het leuk om te illustreren op basis van willekeurige lijnen of vlekken; je weet van te voren nog niet precies hoe het gaat worden, hoewel je misschien al wel een thema in gedachten hebt.

Hierbij enkele van de ontstane illustraties met thee en inkt.

illustratie vogel met inkt      getekend reptiel van inkt en thee

illustratie diertje van thee en inkt