vegetable stamps with ink + illustrations and patterns with pen

Stempelen met groenten – onion stamps

Experimenteren met materialen en technieken is leuk. Vorig weekend wilde ik eens stempelen met groenten, maar er was alleen nog maar ui in huis, niet zo spectaculair. In het ene schoteltje rode, verdunde ecoline en op een ander schoteltje goudkleurige verf. Het resultaat was saai, heel saai. Daarom heb ik maar wat tekeningetjes ermee gemaakt (zie hieronder) en vervolgens op alle andere cirkeltjes patroontjes getekend.

Red ink and pen / I like to experiment with materials and techniques, so I decided to use an onion as a stamp. The result was really boring and I drew patterns on it (above) and a few other illustrations (below).

stempelen met groenten

illustratie van kussende monsters

illustration of an animal with a long tail

what if your tail is more impressive than you are

vrouw met rode inkt en pen

Stempelen met groenten is leuke met paprika of andere groente met interessantere vorm. Al deze rondjes bij elkaar vind ik wel goed geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar omdat het ook je creativiteit traint om iets leuks te maken van een saai rondje. Hoe laat je het geheel interessanter zijn?

De volgende keer gebruik ik andere groenten, minder verf, maar ga ik er zeker met een pen tekeningetjes bij maken. Groentestempels met illustraties. Wat zou nog meer interessante groente of fruit zijn om mee te stempelen? Kortom, ik ga zeker vaker stempelen met groenten.